Finanskurs for datere

Finanskurs for datere™ er laget for å hjelpe fortvilede og forvirrede datere til suksess ved å anvende det meget anvendelige finansfaget, med dertil hørende tilleggsstoff, på problemstillingen “Finn den rette”. Erfaring tilsier at det vil bety kraftig forbedrede resultater for den som søker lykken.

Opprinnelig ble finanskursene publisert i Iskwews hjørne på www.  Der kan du finne en god del særdeles interessant og opplysende debatter i tilknytning til kursene.

 • Finanskurs for datere XXIV – Barbarer ved porten

  Finanskurs for datere XXIV – Barbarer ved porten

  Okay.  Så du har endelig klart å fusjonere. Du og selskapet du fusjonerte med har slått sammen eiendeler, fordelt ledelsen av det nye konsernet mellom dere, fått hver deres datterselskaper til å fungere sånn noenlunde sammen ((Med mye krangling, men de tåler hverandre i hvert fall.  Med unntak for Felis catus og Felis lupus i hvert  fall. 

  Read More →

 • Finanskurs for datere XXIII – Finanskrise

  Finanskurs for datere XXIII – Finanskrise

  De fleste har med sannsynlighet fått med seg at det er finanskrise i den ganske verden. Banker går over ende, aksjemarkedene stuper og rentene stiger til høyder vi ikke har sett siden det akk så mye morsommere 80-tallet *lengter*

  Og dette har selvsagt paralleller i datemarkedet.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XXII – Synergier

  Finanskurs for datere XXII – Synergier

  Det er på tide med et kurs igjen, tenker jeg. Og den som spør hvorfor sitter på verandaen og skriver Finanskurs for datere en varm sommerkveld ((I hvert fall ble kurset påbegynt mens det var en varm sommerkveld)) mens jeg har Tigerungen vel forvart i Spania, vil havne rett i spamgapet til Akismet, så det er sagt. Don’t even dream of going there.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XXI – Forventningskurver (ND, SD og SSD)

  Finanskurs for datere XXI – Forventningskurver (ND, SD og SSD)

  Som tidligere berørt her i Hjørnet er sannsynlighetskurver (eller forventningskurver, som de også kan kalles) langt i fra en enkel ting. Noen av dem har en pen klokkefasong, andre ser ut som en slak Romeriks-ås på den ene siden, og Holmenkollen på den andre.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XX – Due diligence

  Finanskurs for datere XX – Due diligence

  Dersom du er i fusjonsmarkedet, et marked der man ønsker å binde seg til noe over tid, kommer man før eller senere til å oppleve et fenomen vi har vært borti før, men ikke dekket på en grundig måte – nemlig Due Diligence.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XIX – Investor-kommunikasjon

  Finanskurs for datere XIX – Investor-kommunikasjon

  Når det gjelder investorer, er vel konsernsjefer litt som selgere; “Dette hadde vært en strålende jobb om det ikke var for de helvetes kundene”. Men slik kan vi ikke se det, om vi vil ha suksess.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XVIII – Kapitalstruktur

  Finanskurs for datere XVIII – Kapitalstruktur

  På alle områder i livet gjelder det å finne balansen. Din indre Zen, om du vil. Eller, siden vi snakker om dating og intergenderrelative ((Der fant jeg på et nytt ord, tror jeg. Fint, ikke sant?? Litt som “drapsleiligheten” som det står om i avisene i dag)) sammenstillinger; Yin og Yang, fornuft og følelser og alt det der.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XVII – Investortyper

  Finanskurs for datere XVII – Investortyper

  Dating er jo som alle har forstått som har lest Finanskurs for datere en aktivitet som handler om verdsettelse først og fremst. Datere verdsetter først eget selskap og så tar de det som utgangspunkt når de ser seg rundt i markedet etter fusjonspartnere.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XVI – Finansiell krise/konkurs

  Finanskurs for datere XVI – Finansiell krise/konkurs

  I dag skal vi snakke om baksiden av datingmedaljen, eller finansiell krise og konkursrisiko. Vi skal snakke om hva som kan føre til krise, og skape litt kriseforståelse.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XV – Markedseffisiens

  Finanskurs for datere XV – Markedseffisiens

  Effisiente markeder snakkes det mye om innen finans. Med skrekkblandet fryd, for er alle markedene effisiente, er det omtrent umulig å tjene penger. Da får du nemlig en gitt avkastning for å ta en gitt risiko, og du får ingen fordeler som gjør deg til Kong Salomo og de andre til Jørgen Hattemaker.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XIV – Markedspleie

  Finanskurs for datere XIV – Markedspleie

  Det måtte skje, før eller siden. Før eller siden kommer vi til et Finanskurs for datere der dere skal gjøre det motsatte av det kursholderen gjør.

  I Finanskurs XI den 12.8.06 ble Børsnotering omhandlet. Iskwew AS v/CEO (aka Iskwew aka Kurslederen) brukte eget selskap som eksempel på hvordan børsnotering og et dertil hørende prospekt kunne se ut.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XIII – Makroøkonomi (1)

  Finanskurs for datere XIII – Makroøkonomi (1)

  La oss se datere som mer eller mindre spesialiserte land, med en gitt mengde og type ressurser. Ingen land er selvsagt helt spesialiserte, men for å ikke gjøre det (alt) for vanskelig, stiliserer vi eksemplene.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XII – Internasjonale fusjoner

  Finanskurs for datere XII – Internasjonale fusjoner

  Enkelte markedsaktører finner ikke selskaper å fusjonere med i hjemmemarkedet. Dette kan ha ulike årsaker, for eksempel:

  * Selskapet er et modent selskap, med kort gjenværende løpetid – men med ønske om å fusjonere med et selskap med lang gjenværende løpetid. Og finner ikke villige fusjonspartnere i den kategorien i hjemmemarkedet.

  Read More →

 • Finanskurs for datere XI – Børsnotering

  Finanskurs for datere XI – Børsnotering

  Er man et aksjeselskap og ønsker omsetning i aksjen, er det nødvendig å være notert på en eller flere børser. Å børsnotere seg vil si at man gjør klart for markedet at man er i markedet, rett og slett. Om ingen vet om selskapet, er det selvsagt ingen som er interessert i aksjene.

  Read More →

 • Finanskurs for datere X – Renterisiko

  Finanskurs for datere X – Renterisiko

  Nå har vi kommet til et av de mer komplekse områdene innenfor finans, og det er renterisiko. Først og fremst går det ut på å se på sammenhengen mellom avkastningen på våre aktiva, og kostnaden på gjelden vår. Om det er slik at vi har en kjent avkastning på våre aktiva, bør vi sørge for at vi har like kjent kostnad på gjelden, om vi ikke ønsker å ha renterisiko

  Read More →

 • Finanskurs for datere IX – Porteføljeteori

  Finanskurs for datere IX – Porteføljeteori

  Et område innenfor finans faller, slik jeg ser det, helt i fisk i relasjon til dating, og det er porteføljeteori. Den går i all hovedsak ut på at man ikke skal legge alle eggene i en kurv, men heller spre seg utover. Dette selvsagt fordi det reduserer risikoen. Om det går åt skogen med det ene verdipapiret, så kan det gå godt med et annet, og dermed har du redusert

  Read More →

 • Finanskurs for datere VIII – Valutatilnærming

  Finanskurs for datere VIII – Valutatilnærming

  Det Iskwew kan aller best innenfor området finans er valuta. Det har jeg jobbet med i over 15 år nå. Et fascinerende fagfelt, det er helt sikkert. Med mye action, og store verdier tjent og tapt på kun kort tid. Og ekstremt viktig å holde tungen rett i munnen.

  Read More →

 • Finanskurs for datere VII – Utbyttepolitikk

  Finanskurs for datere VII – Utbyttepolitikk

  Selv om Iskwew AS så langt ikke har fått synderlig napp på fusjonsprospektet, og dermed ikke er i posisjon til å betale utbytte til noen eier/partner, tror jeg likevel det er viktig å ha et reflektert forhold til hvilken utbyttepolitikk selskapet skal ha.

  Read More →

 • Finanskurs for datere VI – Nåverdi og kapitalverdi-modellen

  Finanskurs for datere VI – Nåverdi og kapitalverdi-modellen

  Dette kurset burde strengt tatt ha kommet først i rekken, men bedre sent enn aldri. Det er noen svært viktige grunnleggende ideer innenfor finansområdet som omhandles i kurs VI, faktisk er det to av de viktigste grunnpilarene innenfor finans.

  Read More →

 • Finanskurs for datere V – Mergers and Acquisitions

  Finanskurs for datere V – Mergers and Acquisitions

  Datingmarkedet har soleklare paralleller til såkalt M&A-aktivitet i finansmarkedet, det vil si Fusjoner og oppkjøp. Det er her de helt store pengene innenfor finans ligger, det er her de internasjonale storbankene tjener masse penger på å gi mer eller mindre dårlige råd. Og dette kan det se ut som om Dagbladet allerede har skjønt, i sin lansering av den grovt overprisede date-tjenesten Hei!.

  Read More →

 • Finanskurs for datere IV – Finanslovene

  Finanskurs for datere IV – Finanslovene

  Finansfaget har det med å forholde seg til det meste som et marked. I markedet er det tilbydere og etterspørrere. I utgangspunktet er jo det et godt bilde på DATING. Vi tilbyr oss selv, og etterspør egnede datingobjekter. Og der tilbud og etterspørsel møtes, finner vi markedsprisen.

  Read More →

 • Finanskurs for datere III – Verdivurdering

  Finanskurs for datere III – Verdivurdering

  Når man skal sammenligne prosjekter, for så å velge det man tror vil få den høyeste avkastningen, er det svært viktig at man har de riktige verktøyene for å gjøre en slik vurdering. Og igjen har finansteorien en rekke fiffige verktøy/begreper/modeller som er svært anvendelige.

  Read More →

 • Finanskurs for datere II – Opsjonsteori

  Finanskurs for datere II – Opsjonsteori

  En venninne på Blink fikk en henvendelse fra en mann, som syntes hun var pen (helt sant) men som deretter sa at hun nok ikke kunne gi ham det han søkte. Det viste seg også å være helt sant. Det oppdaget hun da hun sjekket hvilke grupper han var medlem i.

  Read More →

 • Finanskurs for datere I – Sikringshorisont

  Finanskurs for datere I – Sikringshorisont

  For å analysere dating kan det, som i så mange sammenhenger, være hensiktsmessig å bruke det eminente begrepsapparatet som finnes innenfor finans. For det er nemlig forskjellige markeder, og det er overmåte viktig å vite hvilket marked motparten ønsker å handle i.

  Read More →

Top